ponedeljek 25 september 2023
asdf

NOVICE

DIRKA PO SLOVENIJI

Prihodnji teden, natančneje 19.6. se pričenja največja kolesarska prireditev v Sloveniji, Dirka po Sloveniji, ki bo najboljše kolesarje peljala tudi mimo naših krajev.

Prva etapa 26. kolesarske dirke Po Sloveniji se bo začela v slovenski prestolnici, Ljubljani. Kolesarji se bodo na 168 kilometrov dolgo prvo etapo podali s Kongresnega trga. Že prvi del trase do Litije je razgiban in vodi preko Laškega, Celja in Šentjurja. In ponovno, kot lani, sledi vzpon na Planino pri Sevnici. Tudi zaključek etape je izredno razgiban in tehnično zanimiv, saj bodo kolesarji preko Podčetrtka in Kozjanskega vrteli pedala proti cilju. Rogaška Slatina, naša izredno poznana turistična destinacija, je že drugič zapored gostiteljica etapnega cilja. Gre za pravo športno mesto, ki je vedno znalo lepo pričakati kolesarsko karavano. Kljub razgibani in tehnično zahtevni trasi, se v prvi etapi vseeno pričakuje zaključni šprint glavnine.

Več o dirki, ki bo tudi letos peljala mimo Planine pri Sevnici lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Še obvestilo organizatorja glede cestnih zapor:

Spoštovani,
obveščamo vas, da bo 19.6. in 20.6. 2019 potekala kolesarska dirka Tour of Slovenija skozi občino Šentjur. Prehod skozi občino predvidevamo v sredo, 19.6. med 14.30 in 15.45 uro ter v četrtek, 20.6. med 13.30 in 14.45 uro. V tem času bodo nekateri odseki cest zaprti za promet za krajše časovno obdobje.
Obenem lahko pride tudi do zamud v železniškem in avtobusnem prometu.

 

V SREDO 19.6.2015  BODO KOLESARJI NA PLANINI. ORGANIZIRANO NAVIJANJE PRI BENCINSKI ČRPALKI PLANINA OB 15. URI. UDELEŽITE SE SPREJEMA KOLESARJEV V ČIM VEČJEM ŠTEVILU.

 

 

 

 

Defibrilatorji v Občini Šentjur

Turistični portal Občine Šentjur

GIS Občine Šentjur

Občinko glasilo Utrip